Memori Kelas Bina Website 16Nov2019

kelas bina website The Rich Web

Memori buat anda peserta-peserta kelas bina website pada 16 November 2019. Video yang kami buat khas dan gambar-gambar yang anda boleh download.

Kelas bina landing page ini dihadiri seramai 6 orang peserta yang rata-rata adalah pekerja swasta, pengusaha homestay, usahawan air minuman dan usahawan kedai printing.

Kelas bina landing page yang diberi nama The Classroom ini di adakan pada 16 November 2019. Kelas ini bermula seawal jam 8.30 pagi yang dimulai dengan sesi suai kenal antara Cikgu Ariff dan peserta program.

Selepas bacaan doa kelas, peserta program telah diberi tunjuk ajar bagaimana cara menulis untuk landing page mereka dengan cara yang betul. Konsep masalah pelanggan, unique selling point & unique proposition point perniagaan mereka digali untuk mendapatkan content yang terbaik untuk menarik perhatian pengunjung laman web yang mereka bina.

Pada sesi sebelah petang pula, mereka diajar untuk mengendalikan laman web, margin dan padding dan menu-menu asas Elementor page builder.

kelas bina website TheClassroom

Semasa sesi ini berlangsung cabaran membina website telah pun bermula dan Cikgu Ariff sangat sibuk membantu mereka mereka laman web mereka sendiri.

Sesi yang tamat sebelum Maghrib ini memberikan mereka peluang untuk meneroka bagaimana website boleh menjadi satu lagi platform perniagaan yang berjaya. Walau pun sehari tidak cukup untuk mencantikkan laman web mereka, peserta-peserta yang join kelas asas wordpress ini berjaya menghasilkan laman web mereka sendiri.

Ingin hadiri kelas bina website The Rich Web?

Saya ucapkan kepada anda semua selamat maju jaya dan jangan sesekali lupa ilmu Digital Marketing ini sangat luas. Jangan penat mencari seperti mencari redha Allah.

Ariffshah

Cikgu TheClassroom